Podzim je tu! A sním jeho největší královna - DÝNĚ
Jasný, že všichni už roky vaří dýňovou polévku, někdo možná i dýňovou bábovku, nebo peče dýni v troubě... To už umíme všichni.
to už jste taky zkoušeli? Že ne? Tak to zkusme společně. Recepty jsem trochu"poLadila" a nyní je prohlašuji za naprosto neškodné, dietní, a přitom chutné a možná i návykové - vážně.
A uděláme si je k obědu LIVE v neděli 10.10. v 10, 00 na mém Instagramu
Tak šup na nákup, ať jste nachystaní
Na 1 porci budete potřebovat
Na dýňové kari
- 20 g šalotky
- 1 lžička oleje (kokosový, nebo arašídový)
- 1 stroužek česneku
- 1 cm zázvoru
- 1 lžičku červené kari pasty
- 100 ml kokosového mléka light (nejraději kupuji v Lidlu - light verzi od Freshony)
- limetková kůra v bio kvalitě (abychom neměli v jídle chemii proti škůdcům)
- 180 g tofu natural
- 100 g dýně hokkaidó
- 70 g rýže basmati
- 15 g dýňových semínek
- sůl
- čerstvý koriandr
Na cheesecake
- 500 g dýně Hokkaidó
- 20 g čekankového sirupu
- 1/2 lžičky skořice
- 230 g celozrnných sušenek (já si kupuji sušenky bez cukru od značky Gullón - prodává např. Globus nebo Rohlik.cz)
- 20 g mouky z vlašských ořechů (Jestli můžu poradit, nekupujte drahou mouku. Jen si prostě sama vlašáky pomelte na mouku)
- 20 g holandského kakaa
- 110 g másla
- 2 semínka kardamonu nebo kardamon mletý
- 250 g tučného tvarohu
- 250 g polotučného tvarohu
- citronová kůra z bio citronu
- 85 g čekankového sirupu
- 1/2 lžičky skořice
- 4 vejce
- 45 g vanilkového proteinu ( nejlépe kvalitní - třeba můj - www.dietella.cz)
- špetku soli
- 30 g vlašských ořechů
- 20 g čekankového topingu "Slaný karamel"
Co dále budeme potřebovat?
- velkou pánev s poklicí
- malou pánev
- prkénko a nůž
- lis na česnek
- jemné struhadlo
- kastrůlek na vaření rýže ( popř. jestli máte rýžovar)
- dortovou formu průměr 23 cm
- 2 archy pečícího papíru a nůžky
- olej ve spreji
- plech na pečení
- velkou mísu
- igelitový sáček a váleček - na rozválení sušenek na mouku
- menší misku na náplň dortu
- stěrku
- ruční šlehač na tvarohovou náplň
- ponorný mixér (tyčák) na rozšlehání dýně
- zástěru (nejlépe Štěstí na talíři)
- úsměv
Snad jsem na nic nezapomněla... Kdybych si náhodou ještě na něco vzpomněla, budu upřesňovat na svém Instagramu. Sledujte stories a v neděli v 10 hod. se těším
S láskou Lada ❤️