Tak už nám jaro klepe na dveře! A Velikonoce přijdou coby dup. Oslavme ty jarní svátky spolu, co říkáte? Jak?
No přece společným LIVE pečením.
Myslím, že společně upečená nádivka, pochopitelně její zdravější - vyLaděná verze, vykouzlí úsměv u všech členů rodiny.
Dáme se do toho v neděli 28.3. od 10.0 na mém Instagramu
Tak šup na nákup, ať jste nachastaní
- 4 celozrnné rohlíky - pěkně odleželé, gumové, asi tak 2 dny staré :-)
- 200 ml polotučného mléka
- 200 g libového uzeného masa - nejčastěji používám kladenskou pečeni
- 150 g šmakouna - obyčejného bez příchuti. Ale vlastně je to na vás, kdybyste měli raději příchuť provensálské koření nebo jiné, kupte si ho.
- 100 g mrkve
- 50 - 80 g nějaké té jarní zeleně. Samozřejmě čerstvé kopřivy jsou top, ale může být i baby špenát nebo medvědí česnek. Zkrátka co seženete a co máte v nádivce nejraději.
- 2 jarní cibulky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 stroužky česneku
- muškátový oříšek - jen tak párkrát strouhneme na ovonění
- 4 vejce
- 1 balení Skyru
- čerstvou pažitku (nebo bazalku)
Co dále budeme potřebovat?
- nože a prkénko
- robot na ušlehání sněhu
- lis na česnek
- struhadlo na strouhání mrkve a šmakouna
- velkou mísu
- stěrku
- zapékací mísu
- pečící papír
- zástěru (nejlépe Štěstí na talíři)
- úsměv
Snad jsem na nic nezapomněla... Kdybych si náhodou ještě na něco vzpomněla, budu upřesňovat na svém Instagramu. Sledujte stories a v neděli v 10 hod. se těším
S láskou Lada
Pro ty z vás, kteří jste nestihli live stream Kurz krabičkování na Instagramu, jsme uložili záznam na Youtube.