8 rad při chřipce. Pomohou vám se jí zbavit

Není to tak dlouho, co mi znepříjemnila život. Co s ní? A jak se jí rychle zbavit? Mám pro vás pár rad, které vám pomohou zase být ve formě. Které to jsou?
1. Zvyšte přísun vitamínů, především ,,céčka“. Záleží pochopitelně na vás, zda zvolíte formu potravin nebo tabletek. Céčko najdete třeba v citronech, pomerančích, kysaném zelí, červená paprika, brokolice...
2. Alespoň na tři dny ležte v posteli a hodně spěte. Teplo a klid vám udělá dobře. Pokud možno se izolujte od svého okolí, abyste virus nešířili dále.
3. Hodně pijte. Dva až tři litry čaje nebo ovocných šťáv vám pomohou. Vývar vás také brzy postaví na nohy. A hlavně je to možná jedno z jídel, na které budete během nemoci chuť.
4. Nepříjemné průvodní projevy chřipky, např. horečku, bolesti hlavy, kloubů, kašel či rýmu, vám pomohou zmírnit konkrétní léky - o jejich výběru se poraďte s lékařem nebo lékárníkem. Mrkněte ale také i na babské rady, i tam je zdroj dobrých tipů.
5. Pokud ani po třech dnech průvodní příznaky chřipky neustoupí, neváhejte s návštěvou ordinace praktického lékaře.
6. Během nemoci se vyhněte kávě, alkoholu i kouření cigaret. Chřipkou oslabený organismus tím ještě více devastujete. A rozhodně mu nepomáháte se vyléčit.
7. Nemůžete se nutit násilím do jídla, pokud nemáte chuť. Jezte hodně ovoce, to vám dodá energii i vitaminy. Pokud máte naopak v nemoci hlad jako vlk, syťte se tím, o co si tělo řekne. Dobře mu udělají zmíněné vývary, ale i jiné teplé polévky.
8. Až se uzdravíte, snažte se posílit svou imunitu pro boj s příští infekcí. Pravidelně se hýbejte, cvičte, otužujte se a dbejte na to, co jíte.

Tak vzhůru do kurýrování 😅