LIVE Stream vyLaděné jahodové knedlíky 6.6. v 11,00 h

 Léto je tu v plné parádě, hurá! A s ním i sezóna čerstvých jahod, třešní, meruněk, a taky jahodových a meruňkových knedlíků 🙈. 
Ano, čtete správně i já přemýšlím o tom, jak si užít jahodové knedlíky zdravěji...
A to bych nebyla já, abych na to nepřišla.  Takže jsem je "poLadila" a můžeme se do nich společně pustit!

A uděláme si je k obědu LIVE už tuto neděli 6.6. v 11, 00 na mém Instagramu 


Tak šup na nákup, ať jste nachystaní

Na těstíčko plné bílkovin:

  • 120 g tvarohu na strouhání
  • 100 g šmakouna natural
  • 100 g polotučného tvarohu - ideálně měkkého ve vaničce
  • 30 g ghee - pokud nemáte, rozehřejte máslo
  • 130 g hrubé mouky - používám klasickou pšeničnou, ale klidně můžete použít i špaldovou
  • 1 vejce
Náplň a omáčka:
  • 500 g jahod - pokud možno vybírejte střední velikost asi jako čajová lžička. A hlavně aby byly sladké, vyzrálé.
  • 30 g čekankového sirupu
  • kapka citronové šťávy
Zdobení:
  • Skyr pár lžic
  • 15 g vloček
  • 15 g plátkovaných mandlí
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • xylitol na "pocukrování" - ideálně předem rozemletý v mixéru na moučku. Ať na těch knedlíčkách nemáte krystal 😅 

Co dále budeme potřebovat?

  • struhadlo na strouhání tvrdého tvarohu a šmakouna
  • velkou mísu
  • stěrku
  • parní troubu - kdo ji má, má obrovskou výhodu. Knedlíčky bude mít vláčné a kypré. kdo nemá, nesmutní a uvaří si je v hrnci ve vodě. Takže větší hrnec na vaření knedlíků. 
  • zástěru (nejlépe Štěstí na talíři)
  • úsměv

Snad jsem na nic nezapomněla... Kdybych si náhodou ještě na něco vzpomněla, budu upřesňovat na svém Instagramu. Sledujte stories a v neděli v 11 hod. se těším

S láskou Lada ❤️