Léto je tu v plné parádě, hurá! A s ním i sezóna čerstvých jahod, třešní, meruněk, a taky jahodových a meruňkových knedlíků 🙈.
Ano, čtete správně i já přemýšlím o tom, jak si užít jahodové knedlíky zdravěji...
A to bych nebyla já, abych na to nepřišla. Takže jsem je "poLadila" a můžeme se do nich společně pustit!
A uděláme si je k obědu LIVE už tuto neděli 6.6. v 11, 00 na mém Instagramu
Tak šup na nákup, ať jste nachystaní
Na těstíčko plné bílkovin:
- 120 g tvarohu na strouhání
- 100 g šmakouna natural
- 100 g polotučného tvarohu - ideálně měkkého ve vaničce
- 30 g ghee - pokud nemáte, rozehřejte máslo
- 130 g hrubé mouky - používám klasickou pšeničnou, ale klidně můžete použít i špaldovou
- 1 vejce
Náplň a omáčka:
- 500 g jahod - pokud možno vybírejte střední velikost asi jako čajová lžička. A hlavně aby byly sladké, vyzrálé.
- 30 g čekankového sirupu
- kapka citronové šťávy
Zdobení:
- Skyr pár lžic
- 15 g vloček
- 15 g plátkovaných mandlí
- 1 lžíce javorového sirupu
- xylitol na "pocukrování" - ideálně předem rozemletý v mixéru na moučku. Ať na těch knedlíčkách nemáte krystal 😅
Co dále budeme potřebovat?
- struhadlo na strouhání tvrdého tvarohu a šmakouna
- velkou mísu
- stěrku
- parní troubu - kdo ji má, má obrovskou výhodu. Knedlíčky bude mít vláčné a kypré. kdo nemá, nesmutní a uvaří si je v hrnci ve vodě. Takže větší hrnec na vaření knedlíků.
- zástěru (nejlépe Štěstí na talíři)
- úsměv
Snad jsem na nic nezapomněla... Kdybych si náhodou ještě na něco vzpomněla, budu upřesňovat na svém Instagramu. Sledujte stories a v neděli v 11 hod. se těším
S láskou Lada ❤️