Nebuďte hrr. I tak to zvládnete!

Všichni bychom chtěli mít kila pryč rychle. Jenže tak to bohužel nefunguje. Nebo možná ano, ale znáte to – rychle dole, rychle nahoře… Jak tedy na to?

Dejte si menší cíle
Nic není zadarmo a i hubnutí prostě není snadná záležitost. Musíte se omezit, uskromnit, pracovat na sobě. Ale tak to je a tak to v životě chodí. Chce to tedy si i z téhle výzvy udělat zábavu. Ne trest, ne trápení. Nemávnout nad tím rukou, ale zkusit nějakou jinou cestu, či úhel. Dát si cíl. Protože ten umí s motivací divy. Tak?

Třeba se hecněte
Má známá vyburcovala své kolegyně v práci. Sama vždycky zdravě jedla a cvičila, ale i to časem je potřeba trochu osvěžit či změnit. A tak si se čtyřmi dalšími v práci řekly: Začínáme. Každá si vybrala cvičení, které bude blízko domova či práce, našla si na něj v rozvrhu čas a každá změnila jídlo. Jedna z nich oslovila i mne, abych poradila s jídelníčkem… A teď se podporují navzájem, hecují, kdo to vydrží tři měsíce a podobně. I to může být způsob, co myslíte?


Odstartujte jen jednou
Ty věčné začátky, viďte!? Ale věřím, že tentokrát to dáte a neustoupíte z cesty. A pokud ano, zase se rychle na ni vrátíte. Snažte se si pořád připomínat i svůj cíl: chcete mít vyrýsované břicho, vejít se do vypasovaných šatů, vypadat dobře na oslavě svých kulatin v květnu, zbavit se tuku na břiše, protože ohrožuje zdraví... Nikdo neříkal, že to bude snadné. Ale vy to dáte. Úspěšný je ten, kdo dokáže zvládnout neúspěchy. To klapne nebojte!

Odměňujte se
Abyste netrpěli tím, že jste se omezili, dělejte si radosti. Stačí malé věci: novou svíčkou, kytkou na stůl, lepším olivovým olejem, nějakým novým kouskem na cvičením, zkrátka pořád je něco... Mít se ráda je totiž ta nejlepší cesta k tomu, abyste se ve svém těle cítili dobře. Držím palce a jsem tu pro vás! Pojďte pomalu, ale jistě ke svému cíli.


Tak šup do toho!

S láskou Lada