5 potravin pro dobrou náladu. Ty potřebujete teď víc než kdy jindy!

Náročné období na emoce je tady. Abyste nemuseli sahat třeba po nějakých pilulkách, mám pro vás lepší řešení. Potraviny, které umí pomoci s dobrou náladou. Zařaďte je do svého denního menu.
Banány. Jsou opravdovým přírodním antidepresivem, umí příjemně zklidnit a nejen žaludek na vodě… Obsahují aminokyselinu tryptofan, která se v těle mění v serotonin, zvaný rovněž hormon štěstí. Nezanedbatelný je i obsah vitaminu B6, jehož nedostatek bývá spojen s lehčími depresemi, a draslíku, který se podílí na fungování nervové soustavy.
Kakaové boby a čokoláda. Že jsou dobré na nervy je známá věc. Sahejte ale po kvalitě, pak vám bude stačit i málo. Do této kategorie patří i Dietella. Lahodný oříškový krém obohacený o veganský protein. Prémiové kešu oříšky ti doplní kvalitní tuky, kombinace veganského proteinu zase potřebné bílkoviny. A to vše chuťově doladí jemně strouhaný šťavnatý kokos. Pro tebe, kdo hledáš funkční, vegan a přitom čistou potravinu, ideální volba. Je to nutella? Není to nutella, ale chutná podobně a svědomí máš čisté! Protože si smlsneš a zároveň si dáš vyváženou svačinku.
Kešu ořechy. Tyhle ořechy drží prim mezi ořechy, pokud jsou v přírodní podobě, nesmažené a nesolené. Při konzumaci čtvrt šálku denně umí zlepšit duševní pohodu. Kromě tryptofanu obsahují vitaminy skupiny B a hořčík, který přispívá ke zklidnění.
Tmavá listová zelenina, např. špenát, kapusta, brokolice. Obsahují spoustu kyseliny listové, která je nepostradatelná pro dostatečnou tvorbu neurotransmiterů zodpovědných za nervové vzruchy... Kladem je i vysoký podíl některých minerálů potřebných k fungování nervové soustavy. ...

Tučné ryby žijící v chladných vodách jsou díky vysokému obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin přírodním antidepresivem. A jelikož je teď období, kdy si budeme ryby dopřávat a servírovat i na vánoční stůl, jedině dobře. Věřím, že nejen díky nim pak budete mít úsměv na tváři...

Hezký předvánoční čas
Lada