Dietní přestávka. Dejte se ji!

Připadá vám, že jste na dietním režimu už nekonečně dlouho? Máte někdy chuť se pořádně najíst, přímo nacpat až k prasknutí? Asketický styl života vám už leze krkem, jenže víte, že bez něj se nedostanete do svého cíle. Co s tím? Dejte si pauzu! Stačí týden dva a najednou začnete po svém režimu zase toužit ✌

Je to přesně tak, jak to píšu. Odpočiňte si od vaší stravy. Pozastavte váš kalorický deficit a snahu odbourávat tuky. Ale nebojte se, vy a váš dietní plán budete zase brzy spolu. Teď je ale čas na relax. A máte dvě možnosti, jak s dietní přestávkou naložit.

Plná dietní přestávka
Prostě si na nějakou dobu (ne nekonečně dlouhou) dejte oraz. Vypustíte zapisování a propočítávání kalorií, hlídání gramáže jídla, pravidelné přestávky mezi jídly... Ale pozor nepusťte se ze řetězu!  Máte zkrátka teď volnost, řiďte se jen intuicí, a je na vás, jak s ní naložíte. Někdo takovéhle odpočinky rád nemá a nevyhovují mu, třeba právě proto, že mu jde pak těžko vracet se do zajetých kolejí. Komu to potíž nedělá, vzhůru na to! Bude také třeba i častý pohyb. Udělat změny v jídle i v pohybu. Zkuste něco jiného, nového. Pak dostanete impulsy a další chuť na sobě něco měnit. Je to potřeba a uvidíte, že se vám to bude líbit.

Částečná dietní přestávka
Někdo si chce dopřát lenošení, jiný dobroty k jídlu. Možná máte před dovolenou a rádi byste si ji zkrátka vychutnali. Je jen na vás, jak a nakolik. Pokud chcete ale třeba u jídla zůstat i nadále striktní, přibalte si proteiňák, zdravý chlebík, moje tyčinky (svačinky), ať máte pořád zdravé věci po ruce.
Je to potřeba
Jestliže spíš chcete volnost v jídle, ale pohyb omezit nechcete, naopak se na něj těšíte, taky možnost. Zkrátka léto je tu od toho, abyste na chvíli dělali věci jinak. Dietní přestávka má totiž duševní přínos. Odpočinete si od striktního dodržování. Povinností. Něco dělat, protože musíte. A to je strašně důležité, stejně jako vzít si dovolenou. Vypnete, a pak po čase znovu nahodíte motory!

💪Užijte si to!