Alkohol a hubnutí - jde to dohromady?


Upřímně: miluji prosecco. Vychlazené lehké bublinky, v letním podvečeru, kdy nic nemusím. Jen být. Tady a teď… A proto chápu všechny své klienty, kteří mi často kladou stejnou otázku: A co víno? Můžu? Pivo, šlo by aspoň jedno občas?

Snaží se mě přemluvit

Jak ráda bych řekla Jasně, dejte si. Jenže vím, že by to byla velmi špatná rada, pokud chtějí zrovna teď zhubnout. Jedno pivo má, i to bez alkoholu kalorickou hodnotu svačiny. Což je sice mazec, ale nebyla taková potíž. Kdyby…

Dobrý společník, špatný partner

...ale alkohol sám o sobě dělá v těle neplechu. Bere sílu, energii, uvolňuje zábrany, takže málokdo zůstanete u jednoho piva nebo skleničky vína. A pak si k němu přidáte nějaké ty oříšky, čokoládu, chipsy... Zkrátka všechno to, co hubnutí zrovna nepodporuje. Jsem proto pro zlatou střední cestu. Máte se chuť napít? Dejte si. A dejte si tak, abyste byli spokojeni. Udělejte se to ale jednou za čas! Tedy jednou za dva týdny, za měsíc. A hned druhý den znovu najeďte na hubnoucí režim. Správný jídelníček, pohyb a žádné výčitky.



Zastaví se vám snažení

Proč tak málo? Za každý hřích se musí pikat. Takže i tenhle jeden večírek vám zastaví na pár dní celé hubnutí. Než se tělo vzpamatuje, zbaví se alkoholu, uleví si a znovu se nastartuje, aby mohlo spalovat to, co už na těle máte. Ručička se nehne. Proto musíte vydržet. Nevzdávat se.

Máte ještě jednu možnost

Nepít po celý hubnoucí režim vůbec. Třeba půl roku, kila vám dolů pojedou rychle a nebudete tak demotivováni tím, že se vám to zastaví. Je to řehole, uznávám. Ale něco za něco. Každý jsem si tím prošel. Také jsem shazovala kila a nepila ani trochu. Jakmile pak přejdete do udržovací fáze, či do zkrátka zdravého životního stylu, skleničku si budete dávat také jen za čas. Alkohol totiž ve velké míře způsobuje tloustnutí. A to přece nechceme!  

Radost a energie

Na druhou stranu vám slibuju, že budete za silnou vůli, kdy nebudete pít, odměněni energií. Bude se vám dobře spát, nebudete unaveni, více toho zvládnete. A hlavně budete se ve svém těle hodně dobře cítit. Budete mít větší chuť na sport i sex :-)

Hezký zbytek léta (babího) přeju


Vaše Lada