Zmrzlina při dietě? Ano, můžete si ji dopřát!


Teploty venku stoupají do maxima a vy máte chuť se ochladit? Bodla by zmrzka! Taková, co se rozplyne na jazyku a probere vám všechny smysly? Jak to ale udělat, abyste pak neměla výčitky svědomí?

Mlsat zmrzlinu je v létě normální, takže se na nějaké výčitky vykašlete. Jděte na to chytře. Kdy jindy byste si měla tuhle božskou lahůdku přece dopřát? Zvlášť, pokud budete na cestách a zavítáte třeba do Itálie, kde neochutnat ji, je hřích! Navíc horké letní umí povolit otěže, uvolnit morálku a o tom to je. Vyskočit ze zavedených kolejí… Zkusit něco neobvyklého, klidně i proto, abyste se vrátila ke starému…

Ber nebo nech být
Tím vším chci říct, že se nanuků, točených i kopečkových dobrot nejrůznějších barev i příchutí, nemusíte obávat. Pokud si tedy každý večer nedáte před spaním Magnum, což je kalorická bomba ;-) Správným načasováním a výběrem máte nad tloustnutím vyhráno.

Jak to udělat?
Volte raději nanuky - protože díky etiketě budete vědět, co přesně a kolik toho jíte. Skvělou zprávou je, že když si dáte tvarohového Míšu nebo Mrože k dopolední svačině, můžete si k tomu ještě přidat jeden kus ovoce. Pořád budete v kalorickém příjmu dopolední svačiny. Aha? Tedy žádný prohřešek! 



Sorbet není řešení

x

Opatrně na neznámé
Na cestách, právě s točenou nebo kopečkovou zmrzlinou je to trochu horší – nemáte přehled o složení. Ale dáte-li si ji dopoledne nebo odpoledne, nebo před sportovní aktivitou, je to také bez problémů. A nenechte se nachytat sorbetem, ten sice vypadá zdravě – že jde jen o ovoce - ale chuť je hodně dohnaná cukrem, takže jste tam, kde jste být nechtěla.

Vlastní je nejvíc
Ale víte, co bude úplně nejlepší? Když si mrazák naplníte svojí vlastní zmrzkou. Můžete si vyrobit ovocnou bez cukru či tvarohovou. Přesně budete vědět, co jste do ní dávala a navíc si ji můžete upravit podle sebe. Přesně na míru. Takže šup do obchodu pro tvarovátka, barevné klacíky a mrknout do mojí kuchařky StestiNaTaliri, kde najdete recepty.

Přeju vám krásné léto s nanukem v ruce
a sledujte mne i na instagramovém profilu @lada_noskova

Vaše Lada