5 tipů, jak se dostat zpět do formy

Stále se nemůžete zbavit kil navíc, které tak nějak vznikly koncem roku? Nejste v tom sami. Přes zimu přibere většina lidí, na vině jsou především vánoční svátky, ale také zcela přirozené zimní počasí, kdy se tělo chce před chladem “obalit”. Jak to ale nenechat zajít moc daleko?

Zrevidujte jídelníček

V první řadě omezte moučné výrobky a jednoduché sacharidy, jako jsou sladkosti, sušenky či bílé pečivo. Také ovoce obsahuje řadu cukrů a je lépe si ho dopřát spíše dopoledne. Místo klasických příloh pak volte větší množství zeleniny, ale přílohy nevynechávejte. Důležité pravidlo je ale netrápit se hlady, jíst pravidelně a dodržovat pitný režim. Kritická chvíle často nastává v době oběda, kdy buď dietu porušíme nebo se raději nenajíme a večer pak přijde vlčí hlad, který skončí vyjedením ledničky. Začněte si ho pravidelně zapisovat do aplikace www.MyDiet.cz Návrhy na změny dostanete ihned.


Mějte tipy
Proto pokud si nestíháte zdravé jídlo uvařit nebo nemáte v okolí žádnou vhodnou restauraci, vsaďte za rozvážky jídel. Nebo ještě lépe: vytipujte si kvalitní jídlo v okolí, kam stačí doběhnout, rychle donést. Po ruce také mějte vždy nějaké pomocníky: proteinové tyčinky, koktejly, chlebíky, banán.

Hýbejte se
Velmi důležitý je pak samozřejmě také pohyb. Vsaďte na to, co je vám přirozené a z čeho máte radost: tanec, plavání, jóga, běh a další. Pak se vám pravidelnost bude dodržovat snadněji, než když se budete nutit do věcí, které jsou účinné, ale vás nebaví. Ideální je najít si parťáka, s nimiž se vám bude cvičit lépe, a navíc se budete navzájem motivovat, abyste chodili. Pokud nemáte čas sportovat, vsaďte na přirozený pohyb – víc choďte.


Detoxikujte
Zbavení těla toxinů pomůže nejen během dietních plánů, ale často navrací také ztracenou energii a dobrou náladu. Toxiny mají vliv například i na celulitidu. Vhodné jsou detoxikační čaje, případně také speciální kosmetika. Vyzkoušet můžete i speciální kůry jako jsou tělové zábaly, které přinášejí okamžitý úbytek centimetrů a detoxikaci těla již po prvním zábalu.

Motivujte se
Dobrými společníky jsou ale také technické vychytávky, jako třeba sportovní hodinky, co měří vzdálenosti, tepovou frekvenci, spálené kalorie. Nebo, že to je fit náramek, váha na vaření, ale i ta osobní na vaše pokroky? Všechno berte! I mixér, smoothie maker či nové potraviny na vaření. To všechno vám může z hubnutí udělat radost, ne nutnost.