Jóga vám pomůže s hubnutím

Jóga vám pomůže s hubnutím, protože zpevňuje, protahuje, zbavuje stresu a také pomáhá zlepšit fungování orgánů v těle. Vybrat si můžete z mnoha druhů: power jóga, hot jóga, klasická jóga, jemná jóga, v houpacích sítích, ... Dnes již každé studio nabízí první lekci zdarma, tak najděte si tu svou.

Proč?
Během jedné lekce se vám podaří získat spoustu věcí prospěšné pro vaše tělo i duši. Tady jsou jen některé, které mi přišly nejdůležitější.

1. Kompenzuje stres.
Chce se toho od nás stále víc a v rychlejším tempu. Stres je naší každodenní součástí, ale je dlouhodobě velmi nezdravý. Jóga je vhodným pomocníkem, jak dostat své tělo a mysl do klidu a harmonie. Pravidelné chvíle relaxace a uvolnění mysli se díky cvičení jógy, postarají o to, abyste nemuseli sahat po lahvi vína nebo antidepresivech.

2. Uvolní ztuhlé svaly.
Možná také během dne často sedíte nebo provádíte jednostranný pohyb. Z toho velice často vznikají bolesti zad, kloubů a svalů. Jóga perfektně protáhne všechny svaly na těle, i ty, o kterých jste ani nevěděli. Díky tomu budete předcházet problémům se zády a jiným bolestem.

3. Zpevní tělo.
Ačkoliv se zdá, že jóga je pomalá a mírná, zdání klame. Hodně se při ní zapojují vnitřní svaly (ne ty povrchové jako v posilovně), které odpovídají za správné držení těla. Záklony, předklony, rotace, výdrže… ty všechny z jógy dělají skvělé cvičení pro štíhlé a pevné svaly. Věnujte se józe často a pečlivě a brzy sami uvidíte, jak se dostaví výsledky. Odměnou vám bude krásně vyrýsované, zdravé a pevné tělo.

4. Dá vám klid v sobě.
Základním prvkem jógy je dech, díky správnému dýchacímu návyku si můžete dopřát chvilku klidu a relaxace kdykoliv během dne. Jakmile si uvědomujeme dech, jsme přítomní, žijeme tady a teď a vnímáme kvalitu našeho života, který se rázem stává radostnější a pestřejší. V józe se častou používá tvrzení: „Tam kde je dech, je i život.“

5. Omlazuje. Vážně.
Právě předklony a tedy hlava dolů dokáže zredukovat vrásky v obličeji. Navíc některé cviky dokáží stimulovat štítnou žlázu, vaječníky, nadledvinky a hypofýzu - tedy aktivují tvorbu hormonů, které stojí za mladistvým vzhledem i myslí. A nezapomeňte, že je nám právě tolik na kolik se cítíme.