Detox: Je vám k něčemu nebo ne?

Máte chuť se právě teď opřít pořádně do hubnutí? A zrovna zvažujete, že byste si měli dát asi detox, když o něm tolik lidí básní. Je to ale to pravé, co vám pomůže?

Čerstvé šťávy, hodně vody, téměř žádné jídlo, dost ovoce a zeleniny. Tak přesně vypadá jarní detox, očista těla. Můžete ho držet dva tři dny, ale také týden. Otázka však je, jestli tohle drsné omezení je k něčemu. Můj názor? Ano i ne.

Proč ne
Můj názor je takový, že nejlepším detoxem je kvalitní jídlo během celého roku. Ne tahle krátkodobá záležitost, podobná různým striktním dietám. Jestli od detoxu čekáte, že vám pomůže dlouhodobě zhubnout, tak na to zapomeňte. Ano, během týdne, kdy ho držíte, budete o nějaké to kilo lehčí. Ale ve chvíli, kdy se vrátíte zpět k tomu, jak jíte běžně, se kila vrátí.  

Proč ano
Nechci ale detox zatracovat úplně, jeho plusem je totiž psychická záležitost: zjistíte, že když chcete, umíte být důslední. Zvládnete změny, omezit se, vydržet to, co si umanete... Zjistíte díky němu, že spoustu jídla a pití vůbec nepotřebujete. Proto může být detox být vaše startovací čára k lepšímu jídelníčku obecně.   

Podtrženo, sečteno
Chcete-li být se svým tělem spokojeni, být zdraví, ve formě, s energií, bez únavy, vsaďte na průmyslově nezpracované potraviny, kvalitní jídlo: od bílkovin, přes sacharidy po tuky, v té nejlepší formě. Dobrou zeleninu a ovoce, díky nimž se bude vaše tělo detoxikovat samo průběžně. A nemusíte si kvůli tomu kupovat superpotraviny za nesmyslně vysoké částky...Věřte, že dobrá zelenina, za pár korun, to  umí také. Jen to chce pravidelnost. Ne jeden záchvat na jaře a na podzim…

Proto tu máte nás z MyDiet, vaše poradce na dobrou výživu, které vás ozdraví na celý rok :-)



Vaše Lada