Jarní restart: 5 tipů, které vám dodají energii a pomohou s kily navíc!

První paprsky, teplejší počasí a hned máte chuť být štíhlejší a v kondici? Skvěle, tleskám. Jsem na tom stejně. Co vám na jarní restart pomůže? Pár věcí mě napadlo, tak tady je máte...

Odlehčete jídlo


Zkuste tento lehký salát se sýrem Halloumi:
Předehřejte gril na 200 st. Připravte si dresink smícháním oleje, citronové šťávy a sirupu. Nakrájejte lilek i sýr halloumi na 5 mm plátky. Lilek posolte, posypte drceným česnekem a postříkejte olejem ve spreji. Umístěte ho na rovnou na rošty v troubě a grilujte z každé strany cca 4-5 min. Do salátové mísy nasypte směs salátů (polníček, rukola, baby špenát), rozkrojte barevná rajčátka. Z granátového jablíčka vyberte semínka. Když je lilek hotový, přidejte ho do salátu. Nakonec ogrilujte na grilu (nebo na pánvi) plátky halloumi sýra dozlatova z obou stran. Přidejte do salátu a posypte granátovým jablíčkem. Nakonec polijte mátovou zálivkou.

Tělo totiž nebude na jaře potřebovat tolik tučného, jako to bylo během zimy. Zkuste tedy pomalu snižovat množství tuku, přidávejte více zeleniny. Ale stále ještě opatrně s čerstvou, která nemá ještě dobrou chuť. Kombinujte ji s teplou, hodně vsaďte na vývary, které dodají tělu sílu, ale zároveň jsou i lehké. Inspiraci najdete v mé kuchařce Štěstí na talíři.



Choďte ven

Využijte každou příležitost a utečte z uzavřeného prostoru. Prohlížejte si první jarní kytky, koukněte se po petrklíčích, pořiďte si tulipány a zhluboka dýchejte. Jarní vzduch je silný a plný energie, kterou právě teď tolik potřebujete. Rozproudí vám krev, posilní srdce i plíce a zvedne náladu.

Zhubněte

Potřebujete v některých partiích trochu shodit? Zachránit vás může intenzivní trénink, redukční dieta, ale také neinvazivní liposukce či krémy na zeštíhlení. Přimlouvám se za to, abyste se spíš objednali ke mne na konzultace či zkusili jídelníček na mydiet.cz. Tam jsou vám případně k dispozici poradci on-line. To je nejtrvalejší cesta, jak být štíhlý.

Sáhněte po bylinkách

Umí divy! Zkuste mrknout do obchodů a lékáren, kde je spousta čajů, které prospívají zdraví a v tomto období vás posílí: kopřivový na pročištění, šípkový proti nachlazení nebo mátový na dobré trávení, meduňka tiší bolest a uklidňuje duši.

Vytáhněte odšťavňovač

Že jste na čerstvé šťávy neměli přes zimu chuť? Teď přišla jejich chvíle. Pusťte se do smoothie a různých kombinací, které dodají vašemu tělu potřebné vitamíny a tím i energii. Základem ať je i čerstvý špenát, řapíkatý celer, plus různé druhy ovoce. Počítejte to ale za jídlo - kalorie to má, takže mimo pitný režim, spíše jako svačinku.