Zabijáci nemocí! Potraviny, které jezte právě teď.

Právě teď se vám budou hodit potraviny, které vám pomohou posílit vaše tělo. A vězte, že možná největší bohatství se skrývá ve vaší vlastní spíži. 

Kysané zelí
Moderní lokální superpotravina s dlouholetou tradicí. Nejen, že obsahuje vitamíny C, B, E, K a minerály vápník, draslík, zinek a železo, ale také je plná probiotických kultur, které podporují vstřebávání právě vápníku a železa. Pravidelnou konzumací kysaného zelí si zklidníte střevní mikroflóru (navíc pomůže v hubnutí) a pořádně podpoříte imunitu!

Vývar
V tom domácím a poctivě připraveném, taženém několik hodin, se skrývá velká síla! Na přípravu vývaru potřebujete tři hlavní ingredience: maso, zeleninu a koření. Co se masa týče, vývar můžete připravit z jakéhokoliv druhu. Nejdůležitější princip přípravy vývaru zní: vařte pomalu a dlouho. Vývar (hlavně z masa) potřebuje čas. Pomůže vám odolat před nemocí!

Kimchi
Je připravené z nakládané a kvašené zeleniny a dalších ingrediencí. Hlavní součástí je čínské zelí, bílá ředkev, případně další zelenina, koření a sůl. Koření představují zpravidla červené chilli papričky mleté, zelená cibule kuchyňská, česnek, zázvor a nakládané rybí omáčky. Kimchi je vynikající zdroj vitamínů a minerálů, prostředek k udržení zdravého trávicího systému.

Pohanka
Specifická svou chutí a známá pro vysoký obsah cévy chránícího rutinu. Ačkoliv vypadá jako obilovina, pohanka je pouze semeno dnes ne příliš časté byliny, zato je ale přirozeně bezlepková. Je bohatá na antioxidanty, které chrání naše tělo před volnými radikály. Obsahuje vitamíny C, E, B a minerály hořčík, železo, fosfor, vápník a draslík. Zkuste ji jako přílohu, nebo jako kaši.


Jablka
Jestli toužíte po vitamínové bombě za pár korun, máte je! Najdete v nich hodně hořčíku, vápníku a hlavně vitamínu C. Léčivě působí na imunitní systém, kůži a nervovou soustavu. Velké plus je, že se dají jíst syrová, a tak zbytečně nepřicházíme o cenné složky, které by se varem či pečením vytrácely.

Cibule a česnek
Fungují totiž jako přírodní antibiotikum, a tak nám pomohou se záněty a chřipkami. Nastartují imunitní systém! V cibuli najdete například vitamín C, vitamíny skupiny B a draslík s vápníkem. Česnek je zase bohatým zdrojem železa a zinku.

A pokud si nevíte rady, co jíst či vařit, mrkněte na MyDiet.cz, mám tam pro vás hodně receptů!
Držte se a opatrujte.


Vaše Lada