Je lepší méně alkoholu nebo více nealko drinků?

Že jste se tak trochu rozpili a nějak vám to nejde zastavit? Zkuste nealko bublinky. Budete překvapeni.

O tom, že alkohol je pro hubnutí špatná volba, není pochyb. Zvlášť proto, že máte vedle něj chuť na další věci, které rozhodně nepatří do jídelníčku na hubnutí. Ale jsme lidi, že… Pojďme tedy zkusit nějaké najít řešení. A tím mohou být drinky bez alkoholu. Uvidíte, že i po nich budete veselí a uvolnění.

Porovnání alko a nealko

Klasické prosecco má například 2-3 g cukru/ 270 - 300 kJ, které pochází z alkoholu, a pak sacharidy z hroznů 2 - 3 g /100 m. Prosecco bez alkoholu má sacharidů jen 1,5 a 55 kJ! Takže to není pravidlo, ze bez alkoholu musí být sladké a tím pádem horší než s alkoholem.

Hlídejte etikety

Když chcete ušetřit kalorie, vybírejte podle obsahu a sledujte:
1. Suché/polosuche/sladké .... čím sušší, tím méně sacharidů (pocházejících z hroznů).
2. Hlídejte množství alkoholu 

Když bude mít 12%? Je v tom spoustu prázdných kalorií. Ale najdete i slabší. Nebo ještě lépe bez alkoholu. Všechno má svou váhu.

Nejlepší řešení?

Pochopitelně jednoznačně nejlepší volbou je nepít vůbec. Ale je jasné, že někdy chuť je. Uvědomte si však, že právě alkohol zabraňuje regeneraci a tedy i třeba kvalitnímu spánku. Nemusí tedy nutně znamenat, že když přestanete pít, začnete rychleji hubnout. Není to pravidlo. Ale rozhodně nebudete unavení, naopak se dobře vyspíte, budete mít energii (třeba na sportování) a více věcí zvládnete levou zadní. Třeba i přípravu dietních jídel... Tak co vy na to?