Jídla do krabiček: Jak na ně rychle a levně!


Připravovat si jídlo sama a ještě podle toho, jak potřebujete? Skvělý nápad! Jenže na to nemáte čas? Omyl! Přesvědčím vás o tom, že to jde.

Proč bych si měla dělat jídlo do krabiček?
Co si nachystám, na to se můžu spolehnout. Nejen, že nebudu kolem oběda řešit, co a kde sehnat k jídlu. Ale mám jídlo z potravin, které jsem si sama vybrala a vím, co jím. Lépe mohu kontrolovat skladbu jídelníčku a hlavně nebudu zaskočena hladem. Lidé řeší jídlo, čím dál víc. Nejlepší řešení je spolehnout se na sebe.
Kde na to mám vzít čas?
Potřebuji se sama sobě věnovat. Tak ušetřím pár minut s mobilem v ruce nebo u televize. Nejlepší je si jeden večer navařit vícero jídel dopředu. Dát si je do lednice a mrazáku, a pak celý týden jen vytahovat a dolaďovat čerstvou zeleninou, pečivem. Jde to se třeba domluvit i s kolegyní v práci, vypomáhat si, střídat se ve vaření...
Jde to připravit na celý týden dopředu?
Většinou je jídlo v dobré kondici 4 max 5 dní. Ale chce to přemýšlet, co do mrazáku dávat. Brambory dobré nebudou, ale rýžové jídlo ano. Nejlépe se osvědčuje koncept různých míchanic kousků masa se zeleninou a rýže. Nebo si můžu v práci jen zalít horkou vodou kuskus či bulgur, vzít si celozrnné pečivo nebo tortillu. Do mrazáku zkrátka můžu dávat i jen část jídla, tu náročnější na vaření, zbytek doplnit.
Jak mám zjistit, kolik a čeho si mám připravit?
Měla bych znát své nutriční potřeby. Díky webu MyDiet.cz se dozvím, kolik mám mít moje jídlo energie, bílkovin sacharidů i tuků. Můžu díky přednastaveným receptům získat zkušenosti, a pak už se jen řídit intuicí. Sama nic nevymyslím a podvědomě se budu spíše šidit.


Tak se do toho pusťte!
Lada