Běhání smutky zahání. A dobře se po něm hubne!


Je pro mě uklidňující pilulkou, balzámem pro duši i unavenou hlavu. Když si nazouvám kecky a vybíhám na svůj okruh, cítím se svobodná. Volná. A sama na své cestě…

Běhání miluju. Nebylo to tak vždycky, pochopitelně. Ze začátku píchání v boku, rudá tvář, dech, co se nedal zastavit. Od té doby jsem se uklidnila. Začala běhat, spíš tedy klusat, na pohodu. Na tepy, které pomáhají mé snaze vypadat dobře. A takové tepy jsou nízké, dokážete si při nich povídat s kamarádkou, co běží vedle vás. Ptáte se mne často, co bych vám k běhání poradila. Jsem výživová expertka, nikoli běžecký trenér, ale mé osobní zkušenosti pro aktivitu, která by měla pomoci hubnutí, jsou tyto.

Nebuďte horliví

Jestli jste se teď také pustili do pravidelného běhu, nebo se na něj chystáte, nepřepalte začátky. Nechoďte běhat každý den, ani obden. Nejdřív tak dvacet minut. Vždycky počkejte jeden dva dny, co na novou aktivitu řekne vaše tělo. Dejte mu čas na regeneraci. Ať to kvůli přetrénování a únavě za dva týdny nezabalíte. A přidávejte postupně.

Pořiďte si dobré boty















Dost často se setkávám s tím, že na nohou vidím civilní tenisky nebo prošlapané boty. Investujte peníze do svého zdraví, vaše achillovky, chodidla i klouby vám poděkují. A vás to v dobrých botách bude bavit. Není přece nic nejnepříjemnějšího než když vás po běhání bolí nohy. Hrozí vám tak i získání špatných pohybových návyků a možnost dysbalancí.

Jezte správně

Před během, když jdete ráno, je lepší sníst jen kousek banánu, nebo pár sušených meruněk. Někomu bude vyhovovat prázdný žaludek, to chce ale po probuzení vyběhnout hned. Pokud jdete běhat odpoledne, či večer chce to tak dvě hodiny po posledním jídlu. A to by mělo být lehké. Stejně tak i po běhání - nechte si čas než se najíte. Nejdřív tak za hodinu dvě. Doplňte sacharidy i bílkoviny. Celozrnný chlebík se šunkou, nebo tvarohovou pomazánkou vám doplní živiny.  Nebudete-li si vědět rady, mrkněte na mydiet.cz.

Přeju vám, ať vás to chytne jako mne

S láskou

Vaše Lada